Онлајн Академија друштвеног активизма за особе са хендикепом

Позивамо вас да се пријавите за онлајн академију друштвеног активизма за особе са хендикепом која ће се одиграти путем платформе Зоом у периоду од 27. априла до 20. маја.

Академија ће бити организована у виду једнодневних сесија које ће трајати између сат и по времена и два сата, а одвијаће се уторком, средом и четвртком. За сваку сесију ће бити организвана по два термина, тако да ако некоме не одговара први термин може да се укључи у други. Први термин ће бити преподне, а други поподне.

У оквиру академије биће обрађене теме значајне за друштвени активизам и права особа са хендикепом: друштвени активизам у локалним зајдницама и креирање локалних политика, актуелни домаћи закони и међународни документи који се односе на права особа са хендикепом, друштвени активизам и ПР, алати комуникације за друштвени развој.

Сесије ће осим фацилитатора из Удружења држати и Марија Стевуљевић, тренеркиња у области ПР-а и Бобан Стојановић, политички аналитичар

Можете учествовати на свим сесијама, а можете се и определити само за оне које вас највише интересују уколико сте већ упознати са основама права особа са хендикепом. Полазници ће на крају академије добити сертификате, а осим тога ће имати подршку Удружења али и још неких субјеката уколико буду имали активистичке идеје које желе да реализују. Осим тога, најмотивисанији полазници ће моћи да након Академије учествују и на Школи политичке партиципације.

Академија подразумева активно и ангажовано учешће полазника и није у форми вебинара који се само слуша.

Биће обезбеђена сва неопходна подршка за учествовање попут знаковног превода или коришћења чета.

Подсећамо вас и да Удружење награђује активизам младих са хендикепом и да учешћем на Академији можете да се кандидујете хттпс://усх.рс/награђујемо-активизам-младих-са-хендикепом/

Пријаве трају до 20. априла, а можете се пријавити путем линка https://forms.gle/pou8pTVrFRX7noif9

Пријатељи и сарадници