KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE 2018/19

Dragi studenti i studentkinje,

Ovim putem vas obaveštavamo da je u toku Konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dodelu studentskih stipendija za školsku 2018/2019 godinu.

Pravo na studentsku stipendiju, u skladu sa zakonom, imaju studenti sa hendikepom visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i pravilnikom.

Detalje konkursa i potrebnu dokumentaciju možete videti na linku

Konkurs traje do 1. novembra 2018. godine.

Sva dokumentacija za studente sa hendikepom koji konkurišu za stipendije, bez obzira koji državni univerzitet ili visoku školu pohađaju, dostavlja se u Udruženje studenata sa hendikepom u ulici Dimitrija Tucovića 49 u Beogradu.