Završna tribina Srednjoškolci sa hendikepom i mentorska podrška

Pozivamo sve da se uključe na našu onlajn završnu tribinu projekta  „Vršnjačko mentorstvo kao podrška mladima sa hendikepom u inkluzivnom društvu- nova generacija“ koja će se održati preko platforme Gugl mits 10.12. u 14:10.

Podržanom od strane Ministarstva omladine i sporta, a koji Udruženje studenata sa hendikepom realizuje sa Nacionalnom kancelarijom za mlade i Mrežom organizacija za decu Srbije.

Na tribini će biti reči o projektu, značaju projekta koji za ciljnu grupu ima srednjoškolce sa hendikepom, uspesima, izazovima i iskustvima vršnjačkih mentora i srednjoškolaca sa hendikepom, ali i prilikama za omladinski aktivizam.

Tribini možete pristupiti preko linka https://meet.google.com/ocs-fobr-dpc  i ukoliko tribina bude trajala duže od sat vremena, nastavak možete ispratii preko linka https://meet.google.com/xpf-amzi-wor

Vidimo se!

Poziv na trening „Promoteri socijalne inkluzije“ za srednjoškolce sa hendikepom

oktobar 6, 2020

Pozivamo sve srednjoškolce sa hendikepom da se prijave na trodnevni trening na kom će biti osnaženi da postanu promoteri socijalne inkluzije. Na treningu će biti obrađene teme ravnopravnosti, samozastupanja, kao i samostalnosti i nezavisnosti. Polaznici i polaznice treninga biće osnaženi za ostvarivanje svojih ciljeva, prevazilaženje barijera i borbu za izjednačavanje uslova pri nastavku obrazovanja.

VAŽNO: Svaka osoba koja se pri svakodnevnom funkcionisanju suočava sa bilo kakvim barijerama- mentalnim i hroničnim stanjima i retkim bolestima (npr.dijabetes, depresija, epilepsija, hemofilija), motoričkim, vizuelnim, senzornim i trajnim stanjima je osoba sa hendikepom i može se prijaviti.

Potrebno je da maloletni polaznici treninga dostave na mejl office@ush.rs popunjenu obrazac_saglasnosti_roditelja

Prijavni formular i dodatne informacije nalaze se na linku  https://forms.gle/U9XsUVDPybqKGphF6

Udruženje studenata sa hendikepom će obezbediti opravdanje za izostanak sa školske nastave.

Udruženje studenata sa hendikepom snosi troškove prevoza i smeštaja.

Nakon treninga imaćete zadatak da organizujete aktivnost kojom biste promovisali socijalnu inkluziju. Ta aktivnost će najverovatnije biti online zbog epidemiološke situacije. U organizaciji i realizaciji te aktivnosti imaćete podršku vršnjačkog mentora koji će vas usmeravati, savetovati i posetiti ako to bude moguće. Udruženje studenata sa hendikepom će vam takođe u saradnji sa partnerima iz lokalnih zajednica obezbediti podršku.

Usled pandemije virusa korona, možete birati da li biste radije pohađali trening online ili biste voleli da to bude druženje uživo uz poštovanje svih predviđenih mera za suzbijanje virusa (nošenje maski, fizička distanca i ostalo). U zavisnosti od broja prijavljenih i vaših opredeljenja, odlučićemo da li će biti uživo ili online, kao i koje vreme i mesto će biti u pitanju. Trening koji bi bio održan uživo bi se odigrao na Zlatiboru, Vršcu ili Vrnjačkoj Banji u periodu od 27.10. do 31.10. ili u periodu od 4.11. do 6.11. Sve informacije će vam biti blagovremeno javljene.

Rok za prijavu je 18.10. u 23:59.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, možete nam pisati na office@ush.rs.

Trening će se realizovati u okviru projekta  „Vršnjačko mentorstvo kao podrška mladima sa hendikepom u inkluzivnom društvu- nova generacija“ podržanom od strane Ministarstva omladine i sporta, a koji Udruženje studenata sa hendikepom realizuje sa Nacionalnom kancelarijom za mlade i Mrežom organizacija za decu Srbije.