Тренинг „Промотери социјалне инклузије“ за средњошколце са хендикепом

Уколико си средњошколац или средњошколка са хендикепом, желиш да се дружиш, едукујеш о својим правима и допринесеш побољшању положаја особа са хендикепом, али и да стечено знање преносиш вршњацима и зарадиш хонорар, онда се пријави за учешће у тренингу Промотери социјалне инклузије који организује Удружење студената са хендикепом!

Можеш учествовати на тренингу у Вршцу од 5. до 7. октобра или на Златибору од 18. до 20. октобра. Тренинг траје три дана, а Удружење ће ти обезбедити оправдање за школу! Такође, Удружење покрива трошкове превоза и смештаја.

На тренингу ћеш стећи знања о правима особа са хендикепом, равноправности и изједначавању услова како би особе са хендикепом биле укључене у све активности у друштву! Осим средњошколаца са хендикепом на тренингу ће учествовати и представници Канцеларија за младе.

Након тренинга имаћеш задатак да са младом особом из Канцеларије за младе из твоје локалне заједнице организујеш едукативну активност како би својим вршњацима приближио тему особа са хендикепом. Вас двоје ћете чинити инклузивни омладински тим, а све време ћете у планирању, осмишљавању и реализацији имати подршку вршњачког ментора или менторке!

Све активности биће приступачне свима и можете напоменути уколико вам је потребна нека подшка!

 

 

   Пројекат је подржан од стране Министарства омладине и спорта

Пријатељи и сарадници