Trening „Promoteri socijalne inkluzije“ za srednjoškolce sa hendikepom

Ukoliko si srednjoškolac ili srednjoškolka sa hendikepom, želiš da se družiš, edukuješ o svojim pravima i doprineseš poboljšanju položaja osoba sa hendikepom, ali i da stečeno znanje prenosiš vršnjacima i zaradiš honorar, onda se prijavi za učešće u treningu Promoteri socijalne inkluzije koji organizuje Udruženje studenata sa hendikepom!

Možeš učestvovati na treningu u Vršcu od 5. do 7. oktobra ili na Zlatiboru od 18. do 20. oktobra. Trening traje tri dana, a Udruženje će ti obezbediti opravdanje za školu! Takođe, Udruženje pokriva troškove prevoza i smeštaja.

Na treningu ćeš steći znanja o pravima osoba sa hendikepom, ravnopravnosti i izjednačavanju uslova kako bi osobe sa hendikepom bile uključene u sve aktivnosti u društvu! Osim srednjoškolaca sa hendikepom na treningu će učestvovati i predstavnici Kancelarija za mlade.

Nakon treninga imaćeš zadatak da sa mladom osobom iz Kancelarije za mlade iz tvoje lokalne zajednice organizuješ edukativnu aktivnost kako bi svojim vršnjacima približio temu osoba sa hendikepom. Vas dvoje ćete činiti inkluzivni omladinski tim, a sve vreme ćete u planiranju, osmišljavanju i realizaciji imati podršku vršnjačkog mentora ili mentorke!

Sve aktivnosti biće pristupačne svima i možete napomenuti ukoliko vam je potrebna neka podška!

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta