Позив канцеларијама за младе за подношење предлога зa мини пројекте

Драги представници канцеларија за младе,

Са великим задовољством вам шаљемо позив да пријавите вашу канцеларију за младе по позиву „Позив канцеларијама за младе за подношење предлога за локалне инклузивне акције- мини пројекте“ који је део пројекта „Млади у инклузивном друштву кроз подизање капацитета канцеларија за младе за социјално укључивање младих са хендикепом“.

Удружење студената са хендикепом у партнерству са Националном канцеларијом за младе и Београдским центром за људска права реализује пројекат „Млади у инклузивном друштву кроз подизање капацитета канцеларија за младе за социјално укључивање младих са хендикепом“ који је у оквиру конкурса за остваривања циљева Националне стратегије за младе подржан од стране Министарства омладине и спорта, а чији је циљ подизање капацитета канцеларија за младе оснаживањем младих са хендикепом у локалним заједницама за активно учешће младих са хендикепом у омладинским активностима у локалним заједницама.

Реализацијом пројекта је предвиђена подршка канцеларијама за младе кроз подржавање активности у локалним заједницама са циљем повећања инклузивних пракси и оснаживања младих са хендикепом који ће бити ресурс канцеларији за младе.

Пројектом је предвиђено подржавање 5 локалних инклузивних акција-мини пројеката који ће имати инклузиван карактер и које ће укључивати младе са хендикепом.

Канцеларије за младе могу да пријаве своје предлоге мини пројеката са укупним трошковма од 22.500,00 динара.

Начин подношења пријаве:
Попуњен формулар на линку послати електронским путем на мејл адресу prijave@ush.rs најкасније до петка 9.11.2018. у 23:59 h.

Канцеларије за младе чији предлози мини пројеката/акција буду подржани биће обавештене до понедељка 19.11.2018. године. Истовремено, канцеларијама чији предлози пројеката буду подржани ће бити послате и Смернице за реализацију, односно прихватљиве трошкове, а које ће бити усклађене са Смерницама Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије.

Тренинг за оснаживање младих са хендикепом који ће бити укључени у реализацију мини пројеката биће реализован у периоду 4.-7. децембра 2018. године.

            logo Ministarstvo omladine sporta logo               

Пријатељи и сарадници