Одржана онлајн Академија друштвеног активизма за особе са хендикепом

Академија друштвеног активизма одржана је у периоду од 27. априла до 20. маја, а преко 50 особа је учествовало на бар једној сесији Академије. Учесници су се упознали с концептом друштвеног активизма, правима особа са хендикепом, кључним међународним и домаћим документима који се баве правима особа са хендикепом, адекватном терминологијом, моделима приступа особама са хендикепом, појмовима социјалне инклузије и социјалне заштите, односима с јавношћу и јавним наступом, информацијама од јавног значаја, вези између достојанства и равноправности и функционисању организација. Осим предавача из УСХ тима, учесници су имали прилику и да слушају сесије гостујућих предавача експерата- др Филипа Мирића, стручног сарадника Правног Факултета у Нишу, Марије Стевуљевић, тренерице у области односа с јавношћу и Бобана Стојановића, политиколога и политичког аналитичара. Полазници Академије су навели да им је било изузетно корисно и интересантно и да су стекли знања која ће моћи да примене у свом активистичком деловању у локалној заједници.

Надамо се да је свако од њих добио и мотивацију и жељу да се бори за равноправност особа са хендикепом, али и да допринесе подизању свести о особама са хендикепом на адекватне начине. Осим едуковања о активизму и правима особа са хендикепом, учесници су имали прилику и да допринесу Академији, поделе своја искуства и примере, али и идеје за активистичко ангажовање, а УСХ ће пружити подршку свима који буду желели да се активирају у својој локалној заједници.

Спремамо вам још едукативних активности, као и један програм о врло специфичној и интересантној теми, стога нас пратите како бисте стигли да се пријавите на време, јер је у питању јединствена прилика!

Пријатељи и сарадници