КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ 2018/19

Драги студенти и студенткиње,

Овим путем вас обавештавамо да је у току Конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за доделу студентских стипендија за школску 2018/2019 годину.

Право на студентску стипендију, у складу са законом, имају студенти са хендикепом високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог, другог или трећег степена, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који нису у радном односу, који имају држављанство Републике Србије, који нису губили ниједну годину током студија.

На конкурс се могу пријавити студенти од II do V (и VI) године основних студија и студенти другог и трећег степена студија, који су одмах по завршетку основних студија наставили студије другог степена и уколико испуњавају остале услове у складу са законом и правилником.

Детаље конкурса и потребну документацију можете видети на линку

Конкурс траје до 1.новембра 2018. године.

Сва документација за студенте са хендикепом који конкуришу за стипендије, без обзира који државни универзитет или високу школу похађају, доставља се у Удружење студената са хендикепом у улици Димитрија Туцовића 49 у Београду.

ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja logo

Пријатељи и сарадници