"Promoteri ljudskih prava"

U okviru projekta „Promoteri ljudskih prava- poruka jednakosti“ Udruženje studenata sa hendikepom je 02. oktobra 2017. u studentskom odmaralištu a Zlatiboru organizovalo konferenciju povodom završetka projekta.
Opšti cilj projekta „Promoteri ljudskih prava – poruka jednakosti“ je unapređenje položaja osoba sa hendikepom u društvu kroz mehanizme osnaživanja mladih za promociju ljudskih prava, anti-diskriminacije i socijalne uključenosti, pre svega mladih sa hendikepom. Specifični ciljevi pojekta su: Jačanje kapaciteta vršnjačkih grupa u lokalnim zajednicama za promovisanje ravnopravnosti osoba sa hendikepom; Promovisanje antidiskriminacije kroz snimanje i prikazivanje video spota; Osnaživanje mladih aktivista i aktivistkinja za realizaciju edukativnih aktivnosti; Osnaživanje mladih aktivista i aktivistkinja za zagovaranje ravnopravnosti kroz realizaciju javnih akcija; Povećanje vidljivosti osoba sa hendikepom u lokalnim zajednicama.
Ciljna grupa projekta bili su predstavnici i volonteri Kancelarija za mlade, institucije i organi lokalne samouprave relevantni za organizovanje servisa podrške i omladinskih aktivnosti na lokalnom i nacionalnom nivou, kao i najšira javnost i mediji u lokalnim zajednicama. U okviru projekta realizovan je četvorodnevni trening „Participacija mladih sa hendikepom“ koji je okupio predstavnike i koordinatore preko 15 kancelarija za mlade, predstavnike organizacije „Svetski omladinski talas“ , i „Unije studenata socijalnog rada“, sa ciljem da se učesnici osnaže za sprovođenje aktivnosti i inkluzivnih politika u skladu sa ljudskim pravima.
Projekat je trajao šest meseci, a konferencija predstavlja završnu aktivnost gde su sumirani rezultati, poslate proruke koje pozivaju na jednakost i otvaranje svih omladinskih aktivnosti za sve mlade, i promovisan video spot.
Projekat „Promoteri ljudskih prava-poruka jednakosti“ sproveden je uz finansijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, i partnerstvo Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade.

 

      

Važno obaveštenje

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog projektnih aktivnosti van Beograda, Udruženje neće raditi u periodu od 9. oktobra do 13.oktobra 2017.godine.

 

USH Tim

Kurs programiranja

Dragi članovi,

Udruženje studenata sa hendikepom organizuje besplatan kurs programiranja u trajanju od 5 meseci. Polaznici kursa će kroz interaktivan rad naučiti programiranje u okviru programskog jezika Python, rad sa bazama podataka (PostgreSQL) i da samostalno izrade veb aplikaciju po sopstvenom izboru u DJANGO framework-u. 


Pozivamo vas da se prijavite slanjem osnovnih podataka: ime i prezime, kontakt telefon, mejl i fakultet, na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . sa naznakom "za kurs programiranja" do 15. oktobra 2017. godine.


Pozdrav,
Tim USH

kurs računara

Dragi članovi, 
Udruženje studenata sa hendikepom organizuje besplatan kurs korišćenja računara u trajanju od 6 meseci sa pauzama u januaru tokom Novogodišnjih i Bozićnih praznika i sezone ispitnih rokova. Polaznici kursa će kroz interaktivan rad savladati osnove MS Office paketa, praktično korišćenje interneta, kao i multimedijalnih softvera.

 

Pozivamo vas da se prijavite slanjem osnovnih podataka (Ime i prezime, fakultet, kontakt telefon) na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  do 16. oktobra 2017.godine. 


USH Tim

Konkurs za dodelu studentskih stipendija i kredita Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2017/2018 godinu

Drage i dragi,
Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja je raspisalo konkurs za dodelu studentskih kredita i stipendija. Pravo na studentsku stipendiju, u skladu sa zakonom, imaju studenti sa hendikepom visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kojinisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija. Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i pravilnikom.
Detalje konkursa i potrebnu dokumentaciju možete videti na linku
http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2015/08/Stipendije.pdf

Dokumentaciju je potrebno dostaviti Udruženju studenata sa hendikepom najkasnije do 1. novembra 2017. godine.